Известие

Collapse
No announcement yet.

Черен петък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Черен петък

Здравейте, колеги
    Да ви се "похваля",в петък с около 40км ми се орониха зъбите на ангренажа,имаше още 20к килиметра преди смяната ама кво да го правиш(явно само лепенката на капака на ангренажа е била континентал)Та последиците: 8 клапана,2 семеринга,ангренажен комплект и водна помпа,гумички масло ,шлайфане,гарнитура ,абе като цяло доста неприятно.Части към 700лв ,шлайфане ,напасване ,труд ,грубо към 900лв ми стъпва ремонта и във вторник би трябвало да е готова.Въпроса ми е ,сега как да карам колата,трябва ли да се разработи определени километри,в кокко оборота да я карам горе- долу ,понеже същия ден ще пътувам по магистрала?
    147 1.6 105к.с
    Last edited by thecleaner; d.m.y г., 14:22.
    'You cannot be classed a proper petrol head until you have owned an Alfa Romeo' -Jeremy Clarkson

Първоначално публикувано от GeorgiIvanov147 Покажи съобщение
    Здравейте, колеги
    Да ви се "похваля",в петък с около 40км ми се орониха зъбите на ангренажа,имаше още 20к килиметра преди смяната ама кво да го правиш(явно само лепенката на капака на ангренажа е била континентал)Та последиците: 8 клапана,2 семеринга,ангренажен комплект и водна помпа,гумички масло ,шлайфане,гарнитура ,абе като цяло доста неприятно.Части към 700лв ,шлайфане ,напасване ,труд ,грубо към 900лв ми стъпва ремонта и във вторник би трябвало да е готова.Въпроса ми е ,сега как да карам колата,трябва ли да се разработи определени километри,в кокко оборота да я карам горе- долу ,понеже същия ден ще пътувам по магистрала?
    147 1.6 105к.с

Преди колко време е сменян ангренажа, ти ли си я правил процедурата или някои предишен собственик, и колко километра е изкарал сегашния ? А иначе ако не е пипано по буталата или коляновия вал няма какво да разработваш, качваш се и си даваш газ.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Взвх колата от мой приятел,бях с него когато го сменяше ,40 хил изкара ,5 при него и 34-5 при мен.Лятото щях да го сменям,мисля,че 50хил са нормални за един ангренаж да изкара,но уви.
      'You cannot be classed a proper petrol head until you have owned an Alfa Romeo' -Jeremy Clarkson

Comment

Първоначално публикувано от GeorgiIvanov147 Покажи съобщение
        Взвх колата от мой приятел,бях с него когато го сменяше ,40 хил изкара ,5 при него и 34-5 при мен.Лятото щях да го сменям,мисля,че 50хил са нормални за един ангренаж да изкара,но уви.
        60 хиляди или 3 години, го дават по предписание, затова те питам, да не е възрастничък
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
          60 хиляди или 3 години, го дават по предписание, затова те питам, да не е възрастничък
          В Е-learn пише 120К или 3 г.

Явно ремъкът е бил менте, ако не е причината в нещо друго.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ремъка се къса от лоши ролки,помпи и други колела като се прецакат. Моят ремък е приблизително на100 000 км. и 9 години. Гейтс.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Ремъка се къса от лоши ролки,помпи и други колела като се прецакат. Моят ремък е приблизително на100 000 км. и 9 години. Гейтс.
              Това добре. Но по-добре не си прави експерименти а сменяй овреме. Ако ще и Бил Гейтс да е

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Оригинален ремък!!! 120 000к или 5г.
                Продължавай в същия дух и ще те четем тук в друга графа

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                  Оригинален ремък!!! 120 000к или 5г.
                  Продължавай в същия дух и ще те четем тук в друга графа
                  Едва ли. Много добре знам за какво става дума.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Това добре. Но по-добре не си прави експерименти а сменяй овреме. Ако ще и Бил Гейтс да е
                    Моя е на над 190к и 5 години, хем го лашкам без предпазния капак.......не че е правилно да го карам толкова без смяна, но понеже мога да си позволя да експериментирам и го правя........Континентал......
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

То е ясно, че след като производителят е предписал 120К за да се гарантира този пробег има и известен запас отгоре, тъй че може и 200К да изкара. Относно 3 - те години, това с оглед на последните ни зими при които минусовите температури са за 2 - 3 седмици годишно, този период (също гарантиран със запас отгоре) може и да се увеличи в известни граници...........

Както и да е - това за което говоря вече се нарича "смелост", с каквато лично аз не разполагам

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Моя е на над 190к и 5 години, хем го лашкам без предпазния капак.......не че е правилно да го карам толкова без смяна, но понеже мога да си позволя да експериментирам и го правя........Континентал......
                        Без капак не бих карал. Моя не знам колко оборота е направил. Но като го превъртя да го огледам още му се четат надписите.

Comment

Понеже са почивни дни и мисля,че малко пришпорвам майсторите,и има и вариант нещо да объркат(недай си боже),какво би могло да се обърка,как да разбера дали са сложили всичко както трябва?(странни шумове,тресене,за какво да се ослушвам?)
                          Понеже тва е ремонт "един път" и съм максимално взискателен

Comment

Задължително ги накарай да премерят компресията след ремонта. После следи, как се държи температурата на мотора и дали не губи охладителна течност, как е динамиката му, какъв е разходът на гориво и масло, да няма някакви необичайни звуци..........

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Абе защо пишете глупости за ангренажите. 120 хиляди или 5 години дават на жтд-то за ангренаж.
                              Всяка кола има различен период за обслужване !

Comment

Working...
                              X